Managed hosting door True

IBM introduceert software voor ‘virtualisatie’

 

IBM lanceerde op dinsdag haar zogenoemde ‘virtualization engine’, software waarmee tien computers op één microprocessor kunnen draaien.

Dit meld persbureau Reuters. Volgens IBM zal de software in de niet-mainframe servers geïntegreerd worden en staat deze toe om zichzelf te ‘clonen’. Hierdoor kunnen eindgebruikers hun servers of andere systemen partitioneren, zoals met een mainframe computer mogelijk is.
De term ‘virtualisatie’ heeft betrekking op de mogelijkheid om computerbronnen van vele servers en gegevens uit opslagapparatuur te verzamelen in gecentraliseerde ‘pools’ van computerkracht en gegevens die eenvoudig toegewezen kunnen worden wanneer de eisen aan het systeem veranderen.
Volgens IBM kunnen bedrijven met dit product maximaal tien Unix-servers, of andere niet-mainframe systemen, laten draaien op één microprocessor. Een server met vier processoren kan dus met de virtualization engine als een systeem met veertig processors gebruikt worden, of er kunnen verschillende besturingssystemen tegelijk actief zijn.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/278546). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.