Managed hosting door True

VMware-CIO geeft tips voor virtualisatie

 

Ict-bedrijven gebruiken meestal hun eigen waren. Zo ook virtualisatieleverancier VMware. Cio Tayloe Stansbury geeft drie tips uit zijn eigen ervaring: ontwerp, beheer en voorzie.

Cio Tayloe Stansbury van VMware is zelf natuurlijk dagelijks bezig met virtualisatie van de ict-middelen. De topman is sinds een jaar in dienst bij de leverancier van virtualisatiesoftware, maar was daarvoor al veel aan het virtualiseren. Hij heeft drie basistips voor succesvolle virtualisatie:

Drie basistips
"Let op je systeemontwerp, zet dat vantevoren goed op. Betrek er ook veel mensen bij. Dat helpt om het breed op te zetten, maar voorkomt ook dat mensen naderhand gerichte kritiek op je ontwerp kunnen uiten." Om goed munt te slaan uit virtualisatie is brede toepassing nodig, waarbij ook rekening wordt gehouden met ict-componenten als bandbreedte en opslagruimte.
"Pas op voor wildgroei. Het is namelijk heel gemakkelijk om nieuwe, virtuele servers aan te maken en in te richten. Dat is veel gemakkelijker dan eerst toestemming krijgen, bestellen en dan inrichten van fysieke servers." Wildgroei kan namelijk een beheerprobleem - en ook licentieprobleem - worden.
"Voorzie in veel geheugen, netwerkpoorten en storage-verbindingen. Doe dat vooraf, hoewel je het ook naderhand nog kun toevoegen aan je totale systeem." Virtualisatie maakt het namelijk mogelijk de beschikbare rekenkracht, geheugenruimte en andere ict-middelen uit te breiden om een gevirtualiseerde toepassing dan meteen meer capaciteit te geven. Daarvoor is dan geen migratie of herconfiguratie nodig.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2784850). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.