Managed hosting door True

Nortel schrapt banen na miljardenverlies

 

3,4 miljard dollar verlies in het derde kwartaal van 2008 en 1300 banen op de tocht: dat zijn twee zware pillen om te slikken bij producent van telecomapparatuur Nortel.

1300 banen minder, dat is ongeveer 5 procent van het werknemersbestand. Nortel hoopt zo zeker 400 miljoen dollar per jaar te besparen. Daarnaast wil Nortel ook besparen op lonen (het bevriest salarissen en verlengt de aanwervingsstop tot 2009), op dividenden en op consultants, dunt het het managementkorps uit en neemt het zijn immobiliën onder de loep.

De resultaten zijn dan ook geenszins om vrolijk van te worden. Vorig jaar haalde de firma in het derde kwartaal een lichte winst van 27 miljoen dollar, nu is dat een verlies van 3,4 miljard dollar, al is dat dan grotendeels te wijten aan afwaarderingen. Die niet meegerekend bedraagt het verlies 150 miljoen dollar. De omzet daalde met 14 procent tot 2,32 miljard dollar.

Ook de jaarresultaten zullen na die boodschap aan de lage kant van de voorspellingen hangen. Zo voorsprelt Nortel nu een daling van de jaaromzet met circa 4 procent, tegen een eerdere verwachting van -2 tot -4 procent

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2772390). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.