Managed hosting door True

Linuxworld - Schop zet vaart achter Heemskerk

 

Het Ictu-programmabureau Nederland Open in Verbinding (Noiv) start een aantal acties om het gebruik van open standaarden en open source bij overheden te stimuleren. Volgens Ineke Schop, programmamanager Noiv, is het de overheid menens.

Noiv-programmamanager Ineke Schop is strijdvaardig. Zij baalt van het MarketCap-onderzoek waaruit afgelopen september bleek dat het met de kennis van open standaarden in het algemeen en ODF onder gemeente-ambtenaren bedroevend gesteld is. In haar ogen is er een volstrekt verkeerd beeld ontstaan. "Wij laten eigen onderzoek uitvoeren, als tegenhanger van dat MarketCap-onderzoek. Twee keer per jaar zullen we de voortgangsresultaten presenteren", zei Schop tijdens haar lezing op LinuxWorld in de Jaarbeurs in Utrecht.

Naast het onderzoek kondigde de programmamanager nog een aantal andere acties aan die de Noiv de komende maanden start. Zo houdt het bureau samen met de kerndepartementen, en in 2009 met de overige ministeries, oefenimplementaties met open source software. De oefeningen moeten hen meer inzicht bieden in handige implementatiestrategieën.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2772328). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.