Managed hosting door True

Omzetstijging ICT-diensten voorspeld

 

De Nederlandse omzet in ICT dienstverlening daalt in 2003 minder dan 1% en zal naar verwachting in 2004 weer licht stijgen, blijkt uit onderzoek van AME Research.

Ook is de daling van werkgelegenheid nagenoeg ten einde. Wel moet in 2004 de winstgevendheid flink verbeteren. Dat blijkt uit het nieuwe rapport TOP 50 in ICT Diensten 1999-2003 van AME Research. De in totaal 53 onderzochte ICT dienstverleners bieden ruim 90.000 professionals werk en realiseren in 2003 een omzet van circa € 10,6 miljard. De 10 grootste dienstverleners realiseren 70% van de omzet en hebben 60% van alle medewerkers in dienst. Het onderzoek analyseert per bedrijf omzet, solvabiliteit, winstmarge, werkgelegenheid, uurtarieven, toegevoegde waarde en (informatie) productiviteit. Uit het onderzoek blijkt dat de gemiddelde uurtarieven op peil blijven. De meerderheid van de ICT dienstverleners worstelt met onvoldoende eigen (informatie) productiviteit waardoor de winstgevendheid ontoereikend is. Dat aspect krijgt in 2004 alle aandacht.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2765). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.