Managed hosting door True

‘Veiligheid belangrijker dan privacy’

 

Als het gaat om internet en e-mail is veiligheid belangrijker dan privacy. Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim zeshonderd ICT-professionals dat werd uitgevoerd in opdracht van The ICT & Networking Event.

Andere bevindingen van het onderzoek zijn dat er nog steeds twijfels bestaan over de veiligheid van elektronisch betalingsverkeer en dat de ICT-sector zou een belangrijke rol kunnen spelen bij het voorkomen van terroristische aanslagen. Daarnaast investeert de overheid te weinig in onderwijs en research & development (R&D) om de ICT-branche te stimuleren, aldus de ICT-professionals. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van The ICT & Networking Event (TINE), dat van 20 tot en met 22 april wordt gehouden in Amsterdam RAI.
Ongeveer driekwart van de ondervraagden ondersteunt de stelling, dat ICT zorgt voor beperking van de privacy. ‘Het is immers bekend op welke locatie en hoeveel je pint, met wie je belt, of je een uitkering hebt en hoeveel belasting je betaalt,’ aldus het onderzoeksrapport. ‘Dat deze ontwikkeling van reducerende privacy niet persé slecht wordt gevonden, blijkt uit het feit dat 64 procent van de ondervraagden aangeeft dat veiligheid prevaleert boven privacy, als het gaat om internet en e-mail.’
Gevraagd naar de veiligheid van betalen via het web geeft eenderde van de professionals uit de ICT-branche te kennen dit niet veilig te vinden. Een ander aspect waarmee veiligheid sterk gekoppeld is, is de fysieke veiligheid van burgers en bedrijven. Zeven op de tien ICT-professionals geven desgevraagd aan, dat er een rol weggelegd kan zijn voor de ICT-sector bij het voorkomen van terroristische aanslagen, bijvoorbeeld door het controleren, combineren en analyseren van data en internetverkeer. Rond 30 procent kan zich niet voorstellen dat de ICT bij machte is terreuraanslagen te voorkomen.
Driekwart van alle ondervraagde ICT-professionals gaf te kennen dat de overheid op dit moment onvoldoende investeert in onderwijs en R&D op het terrein van ICT. Eén op de vijf vindt dat de investeringen op het goede niveau zitten. Een zeer ruime meerderheid van 84 procent van de ICT-professionals zegt dat de consument behoefte heeft aan draadloze en mobiele systemen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/274304). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.