Managed hosting door True

Acer verslaat HP in EMEA PC-markt

 

Het is Acer gelukt HP in te halen. Voor het eerst sinds de overname van Compaq is HP de nummer twee pc-maker in EMEA. Volgens Gartner is Acer winnaar door het "netbook-effect".

HP is voor het eerst sinds de overname van Compaq gezakt naar nummer twee in EMEA. Dat heeft volgens Gartner alles te maken met het "netbook-effect". Mini-notebooks maken volgens Gartner nu tien procent van alle pc-verkopen in EMEA uit. Mika Kitagawa, hoofdanalist voor Gartners client computing markets group, licht toe: "De mini-notebook is sterk toegenomen in de wereldwijde pc-markt, vooral door krachtige groei in EMEA. In de VS heeft de economische dip gezorgd voor een toenemende interesse in het segment onder 500 dollar. Omdat de mini-notebook nog een nieuw segment is, is het te vroeg om te bepalen of het nieuwe marktkansen heeft gecreëerd of markt heeft afgesnoept van andere, laaggeprijsde modellen."

Volgens Gartner staat de totale levering van pc's en notebooks in EMEA in het derde kwartaal van dit jaar op 28.8 miljoen stuks, een toename van 25.9 procent vergeleken met vorig jaar. Acer nam 20.6 procent daarvan voor zijn rekening, HP 18.7 procent. Dell is gezakt, naar de derde plaats. Wereldwijd heeft HP 18.4 procent marktaandeel, Dell 13.6 procent en Acer 12.5 procent.

Asus profiteert mee van netbook-effect
De fabrikant van EeePC, Asus, heeft een flinke omzetstijging meegemaakt, vooral door de mini notebook. Nu staat Asus in EMEA op de vierde plaats.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2741073). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.