Managed hosting door True

Windows 7 krijgt milder UAC

 

De volgende versie van Windows krijgt een minder opdringerig beveiligingsbeleid. De user account control-functie (uac) in het huidige Windows Vista zorgt voor veel ergernis, maar leidt volgens critici ook tot meer onveiligheid doordat eindgebruikers 'blind klikken' op security-vensters.

Microsoft vermindert in Windows 7 het aantal beveiligingsmeldingen dat eindgebruikers krijgen voorgeschoteld. De opvolger voor Windows Vista is dus minder opdringerig met de beveilgingsfunctie uac (user account control). Dat systeem houdt handelingen van gebruikers én applicaties in de gaten en vraagt de gebruiker om toestemming indien er iets ingrijpends staat te gebeuren.

In de praktijk heeft dit echter ook ongewenste meldingen, en ongewenste aantallen meldingen, opgeleverd. Veel Vista-gebruikers zijn er dan ook toe overgegaan om uac maar geheel uit te schakelen. Dit ondermijnt het doel van die beveiligingsmaatregel behoorlijk. Volgens critici is het aan laten staan echter ook geen oplossing, want het systeem zou gebruikers vooral conditioneren om maar blind op 'Allow' te klikken bij elke uac-melding.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2736258). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.