Managed hosting door True

Portland distribueert Quest vWorkspace VDI-portfolio

 

Portland Europe, online softwaredistributeur voor vele softwaretitels, heeft een samenwerkingsverband getekend met Quest Software voor de distributie van vWorkspace, voorheen bekend als de Virtual Access Suite (Provision Networks).

Deze overeenkomst biedt Portland een hypervisor-onafhankelijke oplossing voor het optimaal beheer en versnellen van virtuele desktops en server based computing-omgevingen. Quest krijgt via de distributeur toegang tot een breed resellerpalet met klanten van het MKB tot aan de grootzakelijke markt.

Portland is met de overeenkomst in staat om een complete VDI-oplossing te bieden voor bedrijven met verschillende wensen. De combinatie van Parallels en vWorkspace biedt een ideale instap om aan de slag te gaan met kosteneffectieve gecentraliseerde desktops, die eenvoudig te beheren en te updaten zijn. Daarnaast zorgt vWorkspace (bestaande uit Virtual Access Broker, Access Infrastructure, Enhanced End-User Experience and Last-Mile Features en End-Point Computing) voor server based computing omgevingen met hoogwaardig beheer - een kwaliteit van de volledige Quest-portfolio.

Yves van Tongerloo, Regional Sales Manager Noord en Centraal Europa bij de Provision Networks Division van Quest Software: "Bij het vervangen van een fysieke PC door een virtuele desktop moet de gebruikerservaring gelijk blijven. Met onze vijfde generatie beheersoftware voor virtuele desktops realiseren we dat feilloos. Onze vWorkspace optimaliseert het RDP-protocol en levert een ongeziene real-time user experience voor LAN- en WAN-connectiviteit. Deze krachtige technologie staat voor VDI én terminal server ter beschikking voor een prijs die veel voordeliger is dan die van traditionele server based computing-oplossingen. Portland beschikt over een grote groep resellers die het gewoon zijn om prijseffectieve software aan hun klanten te leveren en die in staat zijn om deze management-oplossingen te verkopen." Overigens is Quest op woensdag 15 oktober ook aanwezig op het Virtualisatieforum van technologiepartner VMware; vWorkspace integreert naadloos met de ESX-hypervisore en met VMware Virtual Center.

Kim van Brugge, Directeur van Portland: "Al jaren leveren wij kwalitatief zeer goede software, waarbij wij ook vaak combinaties van vendoren maken om de beheerder en gebruiker een perfecte totaaloplossing te bieden. Een mooi voorbeeld hiervan zie je bij de combinatie van Quest en Parallels. Deze oplossing is bedoeld voor bedrijven die server based computing-oplossingen overwegen, maar opzien tegen de kosten en beperkte functionaliteit, zoals het werken met gedeelde desktops en het feit dat de gebruikte applicaties ‘multi-user' aware moeten zijn. Dankzij VDI-technologie wordt de drempel om de desktop centraal op de server te plaatsen een stuk lager. Quest draagt bij aan deze ontwikkeling met vWorkspace; IT-beheerders kunnen nu virtuele desktops aanbieden die eindgebruikers dezelfde ervaring bieden als fysieke desktops én die eenvoudig te beheren zijn."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2736059). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.