Managed hosting door True

Atos Origin regelt werkplekken OCW

 

Werkplek

De komende vier jaar gaat ict-dienstverlener Atos Origin ruim 3700 werkplekken op het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW) en enkele gelieerde organisaties beheren. Met de overeenkomst is een bedrag gemoeid van minimaal 45 miljoen euro.

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW) besteedt zijn werkplekbeheer uit aan Atos Origin. Het betreft het beheer van ruim 3700 werkplekken, voor telefonie, netwerken en centrale voorzieningen als beveiliging, gegevensopslag en het hosten van toepassingen. Ambtenaren tekenden met de ict-dienstverlener een vierjarig contract ter waarde van tenminste 45 miljoen euro. In het contract is de mogelijkheid tot verlening van maximaal zeven jaar voorzien.

Naast kerndepartement OCW vallen onder het outsourcingscontract ook de werkplekken bij aanverwante onderdelen zoals de Inspectie van het Onderwijs, de Erfgoedinspectie en de Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten. Het ministerie verwacht door de uitbesteding een betere uitwisseling van kennis en informatie binnen het departement en de aan OCW-gerelateerde organisaties.

De uitbesteding werd voorafgegaan door een Europese aanbestedingsronde.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2726830). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.