Managed hosting door True

ASMI stapt uit NanoPhotonics

 

Handen schudden

ASM International (ASMI) verkoopt zijn belang van bijna 73 procent in het Duitse NanoPhotonics. Het Bilhovense bedrijf wil de financiële resultaten verbeteren door zich vooral te richten op de productie van wafers.

Toeleverancier van de chipindustrie, ASM International (ASMI) heeft zijn belang van bijna 73 procent in het Duitse NanoPhotonics verkocht aan het Oostenrijkse Ricmar Beteiligungs. NanoPhotonics maakt apparatuur waarmee fouten kunnen worden opgespoord tijdens de productie van chips.

ASMI doet het belang van de hand om zich volledig te richten op de front-enddivisie die apparatuur maakt voor de productie van de wafers waaruit de halfgeleiders worden gesneden. Die focus moet leiden tot winstherstel bij het Bilthovense bedrijf.
Er zijn geen financiële details van de overeenkomst prijsgegeven.

ASMI schreef in het tweede kwartaal van dit jaar 1,4 miljoen euro af op de investering in NanoPhotonics maar verwacht geen verdere financiële effecten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2723232). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.