Managed hosting door True

Kees Koomen stopt bij Nobel

 

Kees Koomen, algemeen directeur van Nobel, verlaat per 1 januari 2009 het ict-bedrijf uit Naarden. Koomen blijft actief in de ict-vakhandel. "Ik ben meer een bouwer dan een bestuurder."

Koomen licht zijn vertrekt nader toe: "Na bijna 14 jaar verder heb ik besloten om per 1 januari 2009 te stoppen als algemeen directeur bij Nobel. Er is tijd voor een volgende fase en om ruimte te maken voor nieuwe talenten en nieuwe ideeën, welke Nobel ook de komende jaren de goede richting zullen wijzen. Uiteraard heb ik zelf ook ideeën, energie en ambities te over om wat mee te gaan doen. Ik vind het leuk om iets op te bouwen en met klanten om te gaan. Dat doe ik liever dan achter een bureau zitten en de kpi's te controleren. Ik ben meer een bouwer dan een bestuurder. Ik blijf actief in de ict, dat is een boeiend vak. Ik zie bijvoorbeeld kansen in content management en archiveringsoplossingen. Of in SaaS en lifestyle. Als deze concreter zijn, laat ik graag weer van mij horen. Ik ga in ieder geval niet achter de geraniums zitten"

Koomen was sinds 1 april 1995 directeur en medeaandeelhouder bij Nobel, van Dijk & Partners. Hij werkt daar samen met Koos Nobel en andere directieleden. Het bedrijf heeft anno 2008 twee vestigingen en 250 medewerkers. De omzet bedraagt 45 miljoen euro. In 1995 was dat nog ongeveer 4,5 miljoen euro. 80 procent van de brutomarge komst uit diensten. Nobel bedient rond de 1000 bedrijven met infrastructuuroplossingen. Koomen: "Sinds 1995 is er veel tot stand gekomen. In 1995 bestond onze organisatie uit 25 medewerkers en was onze hoofdactiviteit het uit voorraad verkopen van Compaq pc's. Door autonome groei en door een viertal gerichte acquisities is Nobel uitgegroeid tot een full service ict-leverancier. Drie business units genaamd Business Solutions, Infra Solutions en Managed Services zorgen ervoor dat de klant voor zijn gehele ICT terecht kan bij Nobel. Daarnaast zijn de business units zo specialistisch dat zij vanuit haar disciplines ieder complex project succesvol kan realiseren. Wat we beloven maken we waar."

Volgens Koomen is het succes mede te danken aan de vaak lange samenwerking met leveranciers en klanten. "Zo bleven de meeste klanten HP-oplossingen bij Nobel inkopen nadat HP te kennen had gegeven de grootste klanten direct te gaan bedienen. Nobel werkt nauw samen met Microsoft, Exact, HP, Cisco en Citrix. "Ik wil iedereen hartelijk danken."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2722947). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Kees, veel succes met je nieuwe activiteiten. Het is lang geleden, maar het was erg leuk om samengewerkt te hebben. Mijn complimenten voor wat je hebt bereikt met Nobel!

Siem Eikelenboom
IDEOMA intelligent systems bv

WIj wensen Kees veel succes in zijn verdere carriere.

Oud medewerker bij TM Data

Hi Kees,
Goed gedaan !!!
Ik hoor graag wat je gaat doen,
Bart

Ha die Kees, veel s6 met wat je ook gaat doen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.