Managed hosting door True

Heliview: ‘Lichte groei storagemarkt in 2004’

 

In 2004 zal het gebruik van opslagsystemen zoals NAS en SAN enigszins toenemen, verwacht marktonderzoeker Heliview.

Vijftien procent van de organisaties verwacht een stijging van het in 2004 te besteden budget aan storage-toepassingen. De toename wordt met name verwacht door instellingen in de gezondheidszorg (40 procent van de instellingen verwacht een stijging)en de overheid (22 procent). Daarnaast blijkt vooral de grootzakelijke markt in een derde van de gevallen een toename in storage bestedingen aan te geven.
Dit blijkt uit de rapportage ‘Storage Outlook 2004’ van Heliview. Voor het onderzoek zijn ongeveer 700 interviews bij Nederlandse bedrijven en instellingen uitgevoerd. De meting vormt een onderdeel van de Heliview ICT Monitor.
Uit het onderzoek blijkt dat 91 procent van de ondervraagde bedrijven met meer dan 200 werknemers strategisch actief met disaster recovery. Bij kleinere MKB-ers is dit minder dan de helft van de vestigingen. Onderwijsinstellingen blijven echter achter bij andere sectoren. Voor wat betreft storage focus gebieden blijkt meer dan de helft van de zakelijke markt back up procedures als prioriteit te zien. Data replicatie heeft daarnaast nog beperkte aandacht.
Ruim 20 procent van de financiële en zakelijke dienstverleners brengt momenteel storage activiteiten onder in externe datacenters. In de bouw, transport en zorgsector vinden dergelijke toepassingen nauwelijks plaats. In totaal geeft een vijfde van de bedrijven aan IT-activiteiten geheel of gedeeltelijk uit te besteden, maar specifiek voor het uitbesteden van opslagactiviteiten is dit minder dan 10 procent.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/271932). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.