Managed hosting door True

Migratieklus Shell voor T-Systems duurt paar jaar

 

T-Systems is begonnen met het overzetten van de it-omgeving van Shell naar het eigen Dynamics Computing-platform. De migratie én consolidatie nemen twee tot drie jaar in beslag.

Shell sloot in april van dit jaar grote uitbestedingscontracten met AT&T (telecommunicatie), werkplekbeheer (EDS) en T-Systems (infrastructuur). Laatstgenoemde is vanaf 1 juli begonnen met het overnemen van het wereldwijde infrastructuurbeheer met vijf rekencentra, diverse opslagsystemen en 900 medewerkers. De Duitse automatiseerder zal deze it-omgeving die uit ruim 7400 applicatieservers bestaat, consolideren.

Ook wordt er gesneden in de vele SAP-toepassingen die Shell wereldwijd gebruikt: T-Systems brengt het SAP-beheer gecentraliseerd onder in het datacentrum in München. "Shell zocht een ict-dienstverlener die voor het olieconcern de applicatie-omgeving van SAP van 'links naar rechts' kan beheren op een eenduidige manier", zegt Joe Salinger, 'global account manager' Shell bij T-Systems.

Afgelopen juli maakte T-Systems een begin met het overnemen van de it-omgeving van Shell. "De hoofdmoot bestaat uit IBM-, Linux- en Unix-serversystemen", vertelt Fritz Lorenz, het voormalige hoofd van de Shell-rekencentra en inmiddels bij T-Systems in dienst als verkoop- en servicemanager van het Shell-account. "Deze omgeving migreren we in twee tot drie jaar tijd naar het Dynamic Computing-platform van T-Systems in München. Dat beschikt over Unix- en Microsoft-serversystemen."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2709505). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij EDS

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.