Managed hosting door True

Chrome draait op Linux en OS X

 

De Chrome-webbrowser van Google draait dankzij Wine nu ook op Linux en Mac OS X. Wine-ontwikkelaar CodeWeavers heeft de moderne webbrowser voor Windows in slechts elf dagen aan de praat gekregen op Linux en OS X.

Ontwikkelaar CodeWeavers gebruikt de Wine interpretatielaag voor Windows-api's (application program interfaces) om de Chrome-webbrowser van Google te draaien op Linux en Mac OS X. De ontwikkelaar van Wine heeft dit in slechts elf dagen voor elkaar gekregen. Overigens is Chrome zelf nog bèta-software, met alle nadelen van dien, en is de Wine-port slechts een 'proof of concept', waarschuwt CodeWeavers.

De Wine-programmeurs waren specifiek op zoek naar een applicatie om de krachtige porting-mogelijkheden van de nieuwste Wine-versie te demonstreren. Het resultaat is Crossover Chromium. Chromium is de open source basis voor Google Chrome. Overigens heeft Google al wel toegezegd zelf met uitvoeringen voor Mac OS X en Linux te komen. Het is nog niet bekend wanneer dat gebeurt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2705888). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.