Managed hosting door True

Nederlandse Open Source Conference

 

Opensourceleverancier Red Hat en adviesorganisatie Accenture hebben het initiatief genomen tot een jaarlijkse Open Source Conference in Nederland. De eerste editie vindt dinsdag 28 oktober plaats.

De Open Source Conference, die gehouden wordt in de Westergasfabriek in Amsterdam, richt zich op het gebruik van opensourcesoftware in de enterprise-omgeving en geeft klanten en partners inzicht in de laatste ontwikkelingen en praktische toepassingen op het gebied van opensourcesoftware.

Bezoekers kunnen tijdens het event lezingen en praktijkpresentaties bijwonen. "Aan de hand van praktijkvoorbeelden willen we laten zien dat opensourcesoftware klaar is voor gebruik in een enterprise-omgeving. Nederlandse ondernemingen, zoals SNS, zullen praktische informatie geven over de invloed van open source", aldus Dirk-Peter van Leeuwen, senior director Central and Eastern Europe bij Red Hat.

Michael Widjaja, partner bij Accenture en verantwoordelijk voor de Nederlandse Technologie Architectuur praktijk zegt: "We zien een toenemende vraag in de markt naar opensourcesoftware. Landen als Brazilië, Spanje en Amerika zijn voorloper op dit gebied, maar in Nederland zijn we bezig met een inhaalslag. Voor bedrijven die overwegen over te stappen naar open source of op zoek zijn naar meer informatie willen we een platform creëren. Een platform waar bedrijven elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Met als uiteindelijk doel om met behulp van innovaties, zoals open source, de prestaties van bedrijven te optimaliseren."

Ook onderzoeksbureau Gartner ziet de toenemende vraag naar het gebruik van opensourcesoftware. Het voorspelde onlangs dat 80 procent van alle commerciële software-elementen in 2012 uit opensource-elementen bestaat. Widjaja: "Vanuit Accenture zijn nu al 3.000 mensen wereldwijd met de implementatie van open source bezig. Voordelen van het gebruik van open source zijn onder andere de verlaging van operationele kosten, het vermijden van een vendor lock-in en de mogelijkheid om investeringen in licenties te vermijden door support in subscription vorm af te nemen. We zien steeds vaker dat deze aspecten de doorslag geven voor de keuze voor een oplossing gebaseerd op opensourcesoftware."

Tijdens de conferentie zal een aantal sprekers, van ondermeer Alfresco (Enterprise Content Management), RackSpace (managed hosting), Pentaho (Business Intelligence), iTricity (Cloud Computing), IBM (open desktop en platformen) en EnterpriseDB (database platform) inzicht geven in de nieuwste ontwikkelingen en toepassingen. Voor het volledige programma, zie http://www.opensourceconference.nl/. Deelname is gratis en pre-registratie gaat via de website.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2705853). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.