Managed hosting door True

BenQ denkt over aanpassen partnerprogramma

 

BenQ Nederland probeert de grotere system integrators over te halen vaker zijn monitoren en projectoren te verkopen. Om hen te interesseren in samenwerking denkt BenQ erover in 2009 met het partnermodel op te splitsen in drie lagen, gebaseerd op omzet.

Thomas Müller, business director displays Noordwest-Europa en tijdelijk ook country manager Nederland, zegt dat BenQ Nederland een stap achterloopt op Duitsland in de samenwerking met grote system integrators. "In Nederland doen we incidenteel ook wel zaken met de grote jongens, maar we willen dat ze ons op een regelmatiger basis bellen."

Het BenQ-partnermodel kent maar één niveau: BenQ Authorized Reseller. Müller: "We hebben de vrijheid om het programma aan te passen aan de lokale situatie. Tot nu toe wordt nergens in Europa met drie soorten partners gewerkt, dus we hebben er geen ervaring mee. We denken dat de grote system integrators het fijn vinden als ze zich kunnen onderscheiden van de kleine reseller op de hoek doordat we drie partnerniveaus hanteren."

Müller vindt het heel belangrijk dat BenQ niet alleen in het zakelijke kanaal verkocht wordt, maar ook in de retailsector. "Zakelijke gebruikers moeten je wel kennen, voordat ze je producten kopen. Als ze je niet tegenkomen in de winkel, vragen ze hun reseller niet om jouw producten."

Ad van Schaik, commercieel manager van BenQ-distributeur Quote Components, vindt dat BenQ ‘op de weg terug is'. "Ze komen uit een diep dal, maar vooral op het gebied van de low-end beamers zijn ze nu goed bezig."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2699815). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.