Managed hosting door True

ASMI: Overname belangrijker dan conflict

 

Het bestuur van ASMI vraagt om uitstel van een conflict met grootaandeelhouders over het aanblijven van de bedrijfstop. Onderhandelingen voor overname gaan voor.

Chipmachinefabrikant ASMI heeft bij de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam om uitstel gevraagd van de behandeling een conflict met grootaandeelhouders. Het bedrijf ligt in de clinch met de beleggingsfondsen Hermes en Fursa. Die aandeelhouders willen dat topman Chuck del Prado en een aantal commissarissen opstapt. Een nieuw management zou de waarde van het bedrijf moeten vergroten. ASMI heeft zich daartegen verzet door een beschermingswal op te trekken. Vervolgens diende het conflict voor de Ondernemingskamer.

ASMI heeft nu verzocht om uitstel van die zaak tot half december. Dat zou in samenspraak zijn met de grootsaandeelhouders. Een bijzondere aandeelhoudersvergadering kan volgens het bedrijf pas plaatsvinden op 22 januari in plaats van de eerder genoemde datum van 22 oktober.

Het bedrijf zegt tijd nodig te hebben om een mogelijke overname door zijn Amerikaanse branchegenoot Applied Materials en de investeringsmaatschappij Francisco Partners verder te onderzoeken. Deze partijen kwamen in juni onverwacht met een bod op het gehele bedrijf. ASMI wees dit bod van hooguit 800 miljoen dollar af omdat het volgens de bedrijfsleiding niet voldeed aan de waarde van het bedrijf. De chipmachineleverancier zegt nu af te wachten of er nog een bieding komt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2695533). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.