Managed hosting door True

Speurders paait webwinkeliers met API's

 

E-commerce

Speurders moet een verzamelplaats worden voor de content van webwinkeliers. Deze groep kan binnenkort, met behulp van API's, het aanbod van de eigen site op de online handelsplaats kwijt.

Speurders biedt hiermee webwinkeliers de kans om hun producten op een groter platform te tonen. Het voordeel voor Speurders is dat het aanbod groter wordt op hun eigen site door de samenwerking met deze webwinkeliers.

Bernice Thijm, marketingmanager van Speurders bevestigt dat de Telegraaf Media Group bezig is een nieuwe versie van de site. Naast de API voor webwinkeliers staan er nog meer veranderingen op stapel. "Speurders krijgt een paar nieuwe functionaliteiten die de gebruiker een toegevoegde waarde moeten bieden. Wij willen de online shoppers helpen bij het vinden van producten en het zoeken naar producten."

Begeleiden van de internetshopper

Volgens Thijm is het begeleiden van de internetshopper noodzakelijk omdat ‘er heel veel webwinkeliers zijn en ontzettend veel vergelijkingssites'. "Het aanbod wordt steeds groter. Dat heeft als gevolg dat dingen moeilijk vindbaar zijn", aldus de marketingmanager.

Om de gebruiker te helpen zijn weg te vinden in deze goed gevulde marktplaats is er een desktop-applicatie ontwikkeld. Shoppers kunnen hier een zoekopdracht invoeren. Zodra er een advertentie op de site verschijnt die voldoet aan de zoekopdracht, krijgt de gebruiker een melding. Ook wanneer de internetshopper niet op de site is, wordt hij hiermee van nieuw aanbod op de hoogte gebracht. Dit is één van de nieuwe functionaliteiten die de gebruiker een toegevoegde waarde moet bieden. De andere vernieuwingen worden nog even onder de pet gehouden tot de lancering.

Concurrent Marktplaats

Thijm: "Een groot aanbod is makkelijk, maar het moet behapbaar zijn. Hier hebben veel sites een steek laten vallen." Of ze hiermee Marktplaats een stap voor hopen te zijn, zo wil Thijm het niet zeggen. "Iedereen, elke site kiest zijn pad. Zo moet je het zien."

Naast webwinkeliers heeft Speurders ook de banden met de autobranche weer stevig aangehaald. Een gratis technische koppeling biedt de autodealers de mogelijkheid om hun occasions geautomatiseerd door te plaatsen op Speurders.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2688583). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.