Managed hosting door True

NXP schrapt mogelijk duizenden banen

 

Een reorganisatie bij chipmaker NXP kost mogelijk duizenden banen. Ongunstige wisselkoersen dwingen de chipleverancier tot harde maatregelen in de concurrentiestrijd op de halfgeleidermarkt.

Er vallen mogelijk duizenden ontslagen bij chipmaker NXP. Dat verwacht FNV Bondgenoten nadat NXP-bestuursvoorzitter Frans van Houten bekend heeft gemaakt fors te gaan reorganiseren om het voortbestaan van het bedrijf te redden. Van Houten maakte die plannen bekend in een interview met het Financieele Dagblad. Hoewel de details van de maatregelen later bekend worden gemaakt, schat Ron van Baden, bestuurder van FNV Bondgenoten, dat er mogelijk duizenden ontslagen gaan vallen bij de chipfabrikant.

NXP heeft last van ongunstige wisselkoersen. Het merendeel van de productiekosten wordt gemaakt in euro's terwijl afnemers de chips betalen in de veel lagere dollar. Daarnaast heeft het bedrijf een forse schuld van bijna 6 miljard euro op een omzet die in 2007 op 6,3 miljard euro uitkwam.

Bij de voormalige Philipsdochter werken wereldwijd ongeveer 32.000 mensen. In Nederland gaat het om 5500 man verdeeld over het hoofdkantoor in Eindhoven en de Nijmeegse vestiging.

NXP wil niet op de schatting van FNV reageren. Het bedrijf maakt dit najaar nadere details bekend van de reorganisatie die het bedrijf weer gezond moet maken.
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2682316). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.