Managed hosting door True

Eurocom peilt ‘eerste keus voor groeipotentieel’

 

Beveiliging, draadloze telecommunicatie en outsourcing hebben het grootste groeipotentieel in the technologiemarkt in de komende twaalf maanden.

Dit concludeert Eurocom Worldwide naar aanleiding van een onderzoek dat, in samenwerking met haar Nederlandse partner EMG, is gedaan onder bijna 200 managers van IT-bedrijven in zestien landen. Andere sectoren die hoog scoren als ‘eerste keus voor groeipotentieel’ onder de respondenten zijn CRM, e-commerce en GPRS-applicaties. Opvallend is dat dataopslag niet hoog scoort in de eerste keus van de respondenten, het komt voor de meeste manager op de tweede en derde plaats.
Beveiliging heeft voor de managers van IT-bedrijven topprioriteit. ‘Door de recente virusuitbraken staat security weer hoog op de agenda, ook in de boardroom,’aldus Cora Zaaijer van EMG. Het feit dat e-commerce en webservices in de top tien staat zou volgens de onderzoekers kunnen duiden op een comeback na de duidelijke terugval in internetinvesteringen na de dot.com boom. ‘Nu de hype voorbij is, worden web-based technologieën weer serieus genomen,’ aldus de toelichting op het rapport.
Het onderzoek wijst ook uit dat het herstel in de IT-markt in het tweede en derde kwartaal van 2004 verwacht wordt door de managers en dat dit in sommige sectoren al begonnen is.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/266431). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.