Managed hosting door True

'KyotoCooling is geen wondermiddel'

 

Datacenter

Koelen met buitenlucht is geen wondermiddel voor energiebesparing. Directeur Paul Ike van koelingleverancier APC denkt dat bedrijven eerst andere besparingsmethoden zullen kiezen, voor ze een duur KyotoCoolingsysteem aanleggen.

Het concept van de zogeheten KyotoCooling, dat nu getest wordt voor gebruik in datacenters, strooit zand in de ogen van gebruikers, vindt directeur Paul Ike van APC, leverancier van stroom- en koelvoorzieningen. "Het is geen echte oplossing. Het energieverbruik van apparaten blijft hetzelfde."

Bij KyotoCooling wordt gebruik gemaakt van koeling met buitenlucht. Dit zou een energiebesparing van vijftig procent opleveren. KPN en Getonics zijn bedrijven die het concept gebruiken bij koeling van de datacenters. Volgens Ike moeten bedrijven eerst zorgen voor een lager stroomverbruik door servers en andere apparaten. Virtualisatie is een goede manier om dat bij servers voor elkaar te krijgen. Maar er zijn meer manieren. "Gebruik een spaarlamp in plaats van een gloeilamp. Het gaat om kleine dingen. Maar als je overal vijf procent energie bespaart, kom je uiteindelijk  toch aan veertig procent", zegt hij.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2661176). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.