Managed hosting door True

Microsofts Midori-project wordt webplatform

 

Microsoft werkt onder de codenaam Midori aan een onderzoeksproject voor een geheel nieuw besturingssysteem. Dat project staat nu opnieuw in de belangstelling; er zijn details uitgelekt waaruit blijkt dat het een gedistribueerd webplatform wordt.

Microsoft-managers ontkennen dat onderzoeksproject Midori de opvolger voor Windows is, maar veel nieuwssites en bloggers trekken die conclusie toch alvast. Het ontwikkelwerk aan een geheel nieuw besturingssysteem, gebaseerd op de minimale kern Singularity, zou slechts een R&D-exercitie zijn. Het project moet dus kennis en inzicht opleveren. Midori was begin deze maand al in het nieuws.

De aandacht voor Midori laait nu weer op. Enkele interne documenten met technische details over de software zijn naar buiten gekomen. Midori zou niet alleen een geheel nieuw en zeer licht besturingssysteem zijn, maar ook gemaakt zijn om te draaien op verschillende computers (nodes) in een cluster of netwerk tegelijk. Dit gedistribueerde karakter zou het tot een volwaardig webplatform maken, dat draait op diverse computers en daarbij toch één geheel vormt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2658546). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.