Managed hosting door True

Riverbed start nieuw channelprogramma

 

Riverbed, specialist in performanceoplossingen voor Wide-area Data Services (WDS), introduceert een nieuw programma voor resellers en distributeurs.

Het Riverbed Partner Network (RPN) is gericht op het versterken van de banden tussen Riverbed en haar partners en biedt toegevoegde waarde aan gezamenlijke klanten: hun eindgebruikers. Het RPN-programma omvat resellercategorisatie, marketingondersteuning, channelvoordelen en een programma waarmee distributeurs zich kunnen ontwikkelen tot geautoriseerde trainers. Nieuw binnen het RPN-programma is de mogelijkheid tot deal registratie. Hierdoor kunnen resellers leads vrijgeven zonder daarbij concurrentie te ondervinden van andere resellers. Het RPN-programma is al van kracht in de Verenigde Staten en zal na introductie in Europa wereldwijd worden geïmplementeerd.

Channelondersteuning
Certificering is een belangrijk onderdeel van het RPN-programma. Om de channelpartners te ondersteunen in hun succes, biedt Riverbed haar partners diverse mogelijkheden tot het behalen van certificaten en het volgen van trainingen op het gebied van sales en technische kennis. Distributeurs kunnen bovendien Authorized Training Provider (ATP) worden. Dit geeft hen de mogelijkheid Riverbed-trainingen te organiseren voor resellers en eindgebruikers. Verder maakt het RPN gezamenlijke businessplanning mogelijk en stelt salesondersteuning en marketingprogramma's, zoals leadgeneratie en voorlichting, beschikbaar. Dankzij het Marketing Development Funds programma (MDF) wordt de rol van distributeurs, als Riverbed businesspartner, richting het resellerkanaal versterkt.

Resellercategorisatie
Resellers die toegewijd zijn en bereid zijn tot investeren, worden beloond met interessante voordelen die bijdragen aan de groei van de omzet. Hiervoor is een resellercategorisatie ingevoerd. Het RPN-programma verdeelt resellers in drie categorieën: zilver, goud en platinum. Resellers met een platinumstatus kunnen vanaf het vierde kwartaal van dit jaar rekenen op verschillende voordelen zoals bijvoorbeeld interessante kortingen.

Carel Bak, Regional Director Noord-Europa van Riverbed: "Het nieuwe channel partnerprogramma versterkt de commitment tussen onze partners en Riverbed aanzienlijk. Vooral deal registratie is een geschikt instrument daarvoor. We hebben, bijvoorbeeld in Amerika, al gezien hoe partners de bescherming van hun investering waarderen en het wederzijdse gevoel van teamwork en partnerschap groeit. Het partnerprogramma is een solide basis voor zowel partners als eindgebruikers."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2651432). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.