Managed hosting door True

Microsoft licht uitrol Software + Services toe

 

De eerste Software + Services diensten (S+S) van Microsoft voor de Nederlandse markt worden begin 2009 verwacht. Dit zegt Arjan Oude Kotte, directeur Small and Midmarket Solutions & Partners (SMS&P) bij Microsoft Nederland.

Volgens Oude Kotte wordt S+S via drie modellen verkocht, waarbij ‘de klant centraal wordt gezet'. De eindgebruiker bepaalt of de software binnen het bedrijf, bij een partner of in de datacenter van Microsoft draait. Microsoft Nederland noemt dat in een mooie marketingterm ‘The power of choice'. De klant kan bijvoorbeeld beginnen zijn software in een gehoste omgeving te laten draaien en dan eventueel later weer binnen het eigen bedrijf op een server te zetten. Of te laten hosten een partner.

Microsoft bereidt zich nu voor op de eerste S+S lancering in Nederland, dat begin 2009 gaat plaatsvinden. Zo worden klanten warm gemaakt voor de Business Productvity Online diensten. En wordt er gewerkt aan de voorbereiding van Microsoft's portal server SharePoint online, met technische en pre-sales ondersteuning. Oude Kotte: "2009 wordt het jaar van de incubatie van Software + Services, waarvoor we de eerste klanten gaan vinden. We blijven ons echter sterk focussen op de partnerpropositie rond Software + Services. Je krijgt door de komst van S+S een ander ecosysteem, waarin Microsoft of de partner de software host. Daarnaast krijg je partijen die oplossingen bieden op de Microsoft platformen. Bijvoorbeeld add on's bij crm online."

Begin 2009 is er ook meer bekendheid wat de vraagprijzen zijn voor Microsoft's Software & Services. Deze zijn in lijn met de prijzen die in Noord-Amerika gelden. Partners krijgen bij elk contract een commissie van 12 procent over het eerste jaar en zes procent die in de jaren daarna volgen. In verband met de privacy wetgeving worden de S+S in Europese datacenters gehost. Maar er geldt wel een ‘dual datacenter policy'. Microsoft heeft over hoe ze met de privacyregels in de EU omgaat een whitepaper gepubliceerd.

Onderzoeksbureau Gartner schrijft in een rapport dat de S+S strategie goed zal uitpakken bij bedrijven met minder dan 1000 werknemers. Met name op het gebied van Exchange, Outlook, SharePoint en Unified Communications.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2646794). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.