Managed hosting door True

Intel multicore-GPU gebruikt Pentium 1

 

Intel werkt aan een multicore grafische processor (gpu) met de codenaam Larrabee. De basis daarvoor wordt gevormd door relatief simpele cores. Volgens rondgaande berichten is dat technologie van de aloude Pentium 1-processoren.

Intel geeft nog geen details vrij over zijn aankomende multicore grafische processor (gpu). Die chip (codenaam Larrabee) bestaat uit een reeks relatief eenvoudige cores die samen het complexe rekenwerk van grafische weergave verzorgen. De Duitse tech-site Heise meldt nu dat Intel hiervoor de oude technologie van zijn P54C-architectuur gebruikt. Dat ontwerp diende voor de eerste Pentium-processoren.

De P54C-cores zijn wel 'bijgewerkt' met nieuwe technologie, zoals een vector processing unit. Daarnaast is ook de fabricage van Larrabee meer hedendaags; die wordt gemaakt op een productieproces van 45 nanometer. Die kleinere maat voor de transistorlijnen brengt ook prestatievoordelen met zich mee.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2634762). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ATI

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.