Managed hosting door True

Porthus neemt het Nederlandse Dataficiency over

 

Porthus, leverancier van OnDemand IT Solutions, maakt bekend dat het bedrijf een overeenkomst heeft gesloten om 100% van de aandelen van Dataficiency Software & Advies BV in Nederland over te nemen.

Het bedrijf Dataficiency uit Eindhoven is een belangrijke speler op de Nederlandse markt van expeditie- en douanesoftware en beschikt over een uitgebreide expertise in dit domein. Dankzij deze acquisitie zal Porthus vastere voet op de Nederlandse markt krijgen. Bovendien zal Porthus zijn Supply Chain Suite en met name het Porthus.net Customs-product kunnen versterken.

Dataficiency werd in 1984 opgericht en brengt meer dan 20 jaar ervaring mee in expeditie- en douanesoftware en IT-diensten. Dataficiency beschikt over een indrukwekkende klantenbasis die bestaat uit 120 grote internationale organisaties en kleine en middelgrote ondernemingen (mkb). Klanten zijn onder meer Heinz, InBev, Nestlé, British American Tobacco, Kuhne & Nagel Logistics BV, FrieslandFoods, Grolsch en UPS.

De acquisitie versterkt de positie van Porthus in Nederland. Porthus richtte in 2006 Porthus bv op en vestigde de kantoren in Hoofddorp, vlakbij Amsterdam. Dataficiency in Eindhoven zal zich verder toeleggen op productontwikkeling en -implementatie.

De producten ExpoDocs en VELOX van Dataficiency bieden meerdere oplossingen voor douaneadministratie. Deze softwaretoepassingen beschikken over verschillende functionaliteiten die complementair zijn met het huidige Porthus.net Customs-product. De producten van Dataficiency bevatten sectorspecifieke features zoals restitutie, actieve- en passieve veredeling. 35% van de Dataficiency klanten is actief in de consumenten- en voedingssector, waar deze features vaak vereist zijn.

Luc Burgelman, CEO van Porthus, merkt op: "De acquisitie van Dataficiency past perfect in onze groeistrategie om ons productportfolio te versterken met softwaretoepassingen die complementair zijn met de onze. Bovendien biedt Dataficiency ons waardevolle kennis over de logistieke sector en beschikt het over een uitgebreid netwerk binnen de Nederlandse douanewereld."

Dataficiency boekte vorig jaar inkomsten van € 0.65 miljoen. Het bedrijf haalde meer dan 50% van deze inkomsten uit softwarelicenties en onderhoud.

De acquisitie zal in cash gefinancierd worden en zal vermoedelijk in juli 2008 afgerond worden. Porthus zal Dataficiency consolideren vanaf juli 2008.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2627363). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.