Managed hosting door True

iTricity opent Cloud Computing Center Benelux

 

iTricity, aanbieder van OnDemand computing en onderdeel van managed service provider Glidepath, heeft zijn Cloud Computing Center in de Benelux geopend. Hierbij zijn diverse partners betrokken.

De Cloud Computing Center, dat in Amsterdam staat, is grotendeels gebouwd met IBM oplossingen. Verder zijn andere partners bij de bouw van de hosting center betrokken, zoals KPN Nederland, Cisco, RedHat, NetApp en Glidepath. ETC is distributiepartner en doet de voorraad van een aantal merken.

Cloud computing is een opkomend model, waar gebruikers via hun internetapparatuur op elke willekeurige locatie ter wereld toegang kunnen krijgen tot hun applicaties. Dankzij een vereenvoudigde gebruikersinterface wordt de infrastructuur, die de applicaties ondersteunt, transparant gemaakt voor de gebruikers. iTricity biedt de computing service aan voor een vast bedrag of een variabel bedrag, gebaseerd op het gebruik op het gebruik en kan maandelijks per creditcard worden voldaan. Het is de bedoeling dat de hosting service de vijf datacenters van iTricity in de regio Amsterdam gaat omvatten.

Robert Rosier, ceo van iTricity zegt dat iTricity's IBM Cloud Computing en OnDemand capacity-dienst vooral interessant voor ict-managers en ceo's van bedrijven die een wisselende behoefte hebben aan ict-diensten en de daarbij behorende rekenkracht, en die daarvoor niet zelf de hard- en software in beheer willen hebben. Volgens hem wordt de OnDemand capaciteitsdienst van iTricity aan diverse verticale markten aangeboden, zoals de overheid, de sportbranche, de financiële sector, de automobielindustrie en de gezondheidszorg. De diensten worden afgestemd op de compliancy regelgeving geldend voor die specifieke markt, zoals SOX en Basel2. Of accounty regels op basis van IFRS. Rosier: "IT leveren we als elektriciteit. Het beheer leveren we volgens de regels. We doen dat snel en goedkoop. We hebben ongeveer tien klanten die gebruik gaan maken van onze nieuwe diensten, zoals application service provider Sportlink."

Martijn van Zoeren, commercieel directeur van iTricity zegt dat de OnDemand server- en storage capaciteit via het web wordt geleverd. "In ons virtuele netwerk (Cloud) kunnen wij per specifieke klant een virtuele omgeving creëren (Cloud voor specifieke klant) en aanbieden. Uniek is dat wij fysieke hardware in meerdere Datacenter virtueel als één omgeving (Cloud) bij klanten kunnen aanbieden. Dat geld voor servers en voor storage. Onze fysieke omgeving draait in zes verschillende datacenters maar kunnen de totale omgeving virtueel beheren. IBM noemt dit Cloud Computing. Wij hebben vanuit iTricity exclusief gekozen voor IBM als de partner voor infrastructuur (IBM p-Series, IBM blades en IBM n-Series) en voor networking voor Cisco en KPN. Om de samenwerking met IBM te bekrachtigen hebben we aansluiting gevonden met IBM op het gebied van Cloud Computing."

De 'Blue Cloud'- infrastructuur is gebaseerd zijn op IBM-blades met Power- of x86-processors, die voorzien zijn van een Linux-besturingssysteem en virtualisatiesoftware van Xen. IBM Tivoli-software beheert de cloud computing omgeving, zoals met Tivoli Provisioning Manager. De vijf datacenters worden gekoppeld via een virtueel san (storage area network) en de nieuwste mpls-technolgie (multiprotocol label switching). De datacenter voldoet aaan de ISO-norm 27001 voor informatiebeveiliging. Voor banken en overheidsinstanties stelt iTricity aanvullende beveiligmogelijkheden beschikbaar, inclusief auditing door een van zijn certificeringspartners.
Willy Chiu, vice president van IBM's High Performance Solutions lab, zegt dat zijn afdeling nauw met iTricity samenwerkt. "IBM werkt met cloud computing aan de nieuwe generatie it-kennis en nieuwe infrastructuren. We kunnen bedrijven met deze technologie een betere concurrentie positie bieden, waar ook ter wereld. In 2012 zal 80 procent van de grote top 1000 bedrijven gebruik maken van cloud computing. IBM brengt cloud computing de komende jaren naar de grootzakelijke markt."

Het nieuwe Cloud Computing Center van ITricity in de Benelux treedt in de voetsporen van het eerste Europese IBM Cloud Computing Center in Dublin, dat op 19 maart 2008 zijn deuren opende. De datacentra in Dublin en in de Benelux worden onderdeel van IBM's wereldwijde Blue Cloud infrastructuur en dienen als een knooppunt voor gridcomputingonderzoek en -diensten voor heel Europa. De Europese Cloud Computing Centra worden gekoppeld aan het bestaande netwerk van gridcomputingcentra in China, Vietnam, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten. De Blue Cloud technologie vormt de basis voor het New Enterprise Data Center (NEDC) van IBM en voor alle IBM Cloud Computing Centers ter wereld.

Tijdens de opening en borrel van iTricity's Cloud Computing Center in Amsterdam was het topmanagement van de betrokken partners goed vertegenwoordigd, zoals Harry van Dorenmalen (algemeen directeur IBM Benelux), Coks Stoffer (algemeen directeur Cisco Nederland), Hans Vogel (directeur KPN Application Management Services) en Frank van de Wal (Client IT Architect IBM Nederland).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2592948). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.