Managed hosting door True

Applied Materials heeft nog steeds interesse in ASMI

 

Handen schudden

Applied Materials en ASM International gaan om tafel zitten om over een eventuele overname te spreken. ASMI legde het bod van het Amerikaanse bedrijf vrijdag naast zich neer omdat de onderdelen waar Applied Materials interesse in zou hebben te belangrijk zouden zijn voor de strategie van het bedrijf.

De Amerikaanse maker van chipmachines Applied Materials laat het bod op onderdelen van ASM International staan. ASMI liet vrijdag weten dat het niet ingaat op het bod van Applied Materials op de onderdelen die zich bezighouden met de ontwikkeling van de apparatuur voor de chipproductie. Deze onderdelen zouden te belangrijk zijn voor de strategie van AMSI.

ASMI zei vrijdag, onder druk van de aandeelhouders, wel te willen praten met Applied Materials over andere mogelijkheden. Het Amerikaanse bedrijf gaat in op het aanbod van ASMI. "Applied Materials gelooft dat de twee partijen een definitieve overeenkomst kunnen bereiken en deze overeenkomst binnen een paar weken te kunnen uitvoeren", aldus het bedrijf.

Applied Materials heeft een bedrag tussen 400 en 500 miljoen dollar in contanten over voor de onderdelen.

ASMI is al enkele tijd in conflict met een aantal grootaandeelhouders. Zij willen dat bestuursvoorzitter Chuck del Prado van ASMI opstapt. Het gaat al een tijd niet goed met de front-end-divisie, waar Applied Materials interesse in heeft. Het aandeel van ASMI steeg met 12 procent toen Applied Materials zijn interesse bekendmaakte.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2589445). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.