Managed hosting door True

Bedrijven zijn niet nog klaar voor BPO

 

Bedrijven durven niet op grote schaal belangrijke bedrijfsprocessen uit te besteden. Dat zal zeker nog vijf tot tien jaar duren. Ook gaat uitbesteding steeds meer wereldwijd plaatsvinden. Het maakt echter nog steeds uit waar de dienst wordt neergezet.

Het duurt nog zeker vijf jaar voordat bedrijven op grote schaal bedrijfsprocessen gaan uitbesteden. Dat zei Forrester-analist Euan Davis tijdens het Forrester IT Forum 2008 in Lissabon. "Bedrijven houden niet van het concept. Ze zijn er nog niet klaar voor." Toch is het volgens Davis verstandig dat ict-leveranciers wel al de mogelijkheid bieden om bijvoorbeeld het uitbesteden van bedrijfsprocessen (bpo) te leveren. Zo laten ze zien dat ze wel de ervaring en kennis in huis hebben.

Er worden wel al wat bedrijfsprocessen uitbesteed, erkent Davis. Dat zijn voornamelijk administratieve processen en veel hr-activiteiten. "Maar dan gaat het nog altijd over payrolling. Zo spannend is dat ook nog niet", zegt Davis.

Het grote verschil met uitbesteden nu en uitbesteden vijf jaar geleden is dat het nu gaat om wereldwijde contracten. Voorheen werden contracten nog nationaal afgesloten. Ook worden de afgesloten contracten steeds korter, merkt Davis.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2586050). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.