Managed hosting door True

Column

Unified Communications maakt je bereikbaar

 

Om in de snel veranderende ICT-wereld het hoofd boven water te houden, is het beschikbaar maken van applicaties met de juiste, bedrijfskritische informatie erg belangrijk. Met een goede IP-infrastructuur kunnen medewerkers op elke gewenste plaats toegang krijgen tot bedrijfsinformatie en het internet.

Hiervoor is centralisatie in combinatie met dataopslag en automatische virtualisatie en -consolidatie belangrijk. Bijkomend voordeel is dat deze integratie de CO2-uitstoot verlaagt en bedrijven zo tegelijkertijd een positieve bijdrage leveren aan het milieu.

Medewerkers kunnen op veel manieren op afstand toegang krijgen tot bedrijfsnetwerken of met elkaar communiceren. Door Unified Communications als basis te nemen zijn de mogelijkheden legio. Zaken als ‘Instant Messaging', ‘Collaboration', beeld en integratie met mobiele communicatie gaan nu samen in één communicatieplatform. Om alle ontwikkelingen bij te kunnen benen, moet Unified Communication voor een medewerker zeer gebruiksvriendelijk zijn. Alleen hierdoor wordt effectieve communicatie tussen medewerkers onderling, bedrijfsonderdelen en toeleveranciers vanzelfsprekend en eenvoudig toepasbaar.

IP is hierbij de sleutel, mits de beveiliging en beschikbaarheid van de infrastructuur goed geregeld is. Medewerkers krijgen er immers iedere dag mee te maken, dus het gebruiksgemak staat voorop. Meer en meer zullen zij daarom juist die apparaten en applicaties kiezen waarmee zij hun werk het meest effectief en efficiënt kunnen uitvoeren. Door de toenemende diversiteit aan apparatuur is het daarom belangrijk dat applicaties ook apparaatonafhankelijk worden. Flexibele ICT-oplossingen, als integraal onderdeel van een business continuity-plan, zijn hiervoor van vitaal belang. Enkel dan zal een bedrijf op eigen kracht de golven de baas kunnen.

Harm Klaassen van Itvise

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2578666). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.