Managed hosting door True

Apple repareert 200 bugs met Mac OS X-update

 

Microsoft heeft de repuatie, maar Apple's software bevat ook foutjes en gaten. De Mac-maker brengt met de 10.5.3-update voor Mac OS X ruim tweehonderd bug fixes voor zijn besturingssysteem.

Apple heeft de nieuwste grote update voor zijn besturingssysteem Mac OS X uitgebracht. De 10.5.3-release is bijna 500 MB groot en bevat diverse verbeteringen. Onder de bugs die Apple hiermee repareert, bevindt zich ook een beveiligingsgat in spreadsheet iCal. Informatie over drie kwetsbaarheden in iCal is vorige week vrijgegeven door de beveiligingsonderzoekers die het in januari al hadden ontdekt. Vervolgens hebben zij met Apple samengewerkt om het te repareren, maar die fix werd telkens uitgesteld.

De nu uitgebrachte update is verkrijgbaar voor zowel de client- als de serveruitvoering van OS X 10.5 (codenaam Leopard). Tegelijk daarmee brengt Apple ook een bijbehorende versie van zijn Admin Tools voor OS X, en een beveiligingsupdate die ook in een client- en een servervariant komt. De beveiligingsupdate is ook verkrijgbaar in een Universal-uitvoering, dus voor Intel- en PowerPC-processoren.

Software-ontwikkelaars voor het Mac-platform hebben de afgelopen weken al proefversies van de 10.5.3-update ontvangen. Door de forse wijzigingen in die nieuwe OS X-versie moesten programmeurs hun applicaties testen en eventueel aanpassen. Het gaat onder andere om de compatibiliteit met Apple's backupsoftware Time Machine.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2571302). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.