Managed hosting door True

Gartner voorspelt een ander soort verkoopkanaal

 

Het it-kanaal zoals we dat nu kennen zal er in de toekomst heel anders uit gaan zien, meent Gartner. It-systemen en diensten zullen op andere wijzen vermarkt worden. Dat heeft voor kopers en verkopers van it verregaande gevolgen.

Gartner heeft weer zijn "Top Predictions for IT Organizations and Users, 2008 and Beyond" gepubliceerd. Een aantal trends zijn daarin naar voren gekomen. Voor het it-kanaal zijn vooral Gartners voorspellingen over andere koop- en verkoopmethodes voor ict opvallend.

Het volledige rapport kan hier geraadpleegd worden, online (pdf formaat). CRN Nederland zal de komende dagen een aantal samenvattingen publiceren. De tien voornaamste voorspellingen van Gartner zijn:

  1. Tegen 2011 zal Apple zijn marktaandeel in eenheden in de VS en West Europa verdubbelen
  2. Tegen 2010 zal 75 procent van organisaties voordat ze pc hardware kopen willen weten wat de hele cyclus van energieverbruik en CO2-uitstoot van de hardware is
  3. Tegen 2012 zal de helft van mobiele werknemers zijn notebook thuislaten en andere mobiele apparaten meenemen op pad voor werk
  4. Tegen 2012 zal 80 procent of meer van alle commerciële software elementen van open source bevatten
  5. Tegen 2009 zal meer dan een derde van it-organisaties één of meer milieucriteria in de top zes koopcriteria hebben voor ze it-gerelateerde goederen en diensten aanschaffen
  6. In 2011 zullen er 100 keer meer 3-D printers thuis en op de zaak staan dan in 2006
  7. Tegen 2010 gaat het om de voorkeur van eindgebruikers als het op het kopen van ict aan komt. Met andere woorden: dit wordt niet meer van hogeraf bepaald
  8. Tegen 2011 zullen degenen die er vroeg bij zijn om de nieuwste technologie aan te schaffen 40 procent van hun it-infrastructuur als dienst aanschaffen, liever dan de gebruikelijke investeringen te maken.
  9. Tegen 2011 zullen leveranciers aan grote wereldwijde bedrijven hun milieuvriendelijkheid moeten kunnen bewijzen via formele audits als ze hun status als voorkeursleverancier willen behouden.
  10. Tegen 2012 zal tenminste een derde van zakelijke applicaties als een service worden aangeschaft, met maandelijkse abonnementskosten bijvoorbeeld, in plaats van als licentie.
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2562342). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.