Managed hosting door True

Intel schrapt ‘Gigahertz’ uit productnamen

 

Intel Corp kondigde afgelopen vrijdag aan dat het haar processors in de toekomst modelnummers geeft en afscheid neemt van de kloksnelheid in de naamgeving.

Dat meldt het Amerikaanse persbureau Reuters. De naamsverandering valt samen met een nieuwe strategie van Intel om meer functionaliteit aan haar processors te geven, zoals beveiliging en multi-tasking, die buiten de traditionele meting van megahertzen of gigahertzen vallen. De Pentium M-processor voor notebooks heeft bijvoorbeeld een lagere kloksnelheid dan de andere mobiele processors van Intel.
De nieuwe modelnummers geven iedere productlijn van Intel processors een eigen ‘serienummer’. Onder pc-processors zal de Celeron-chip bijvoorbeeld de naam ‘300 serie’ meekrijgen en de Pentium 4 gaat onder het ‘500 serie’-label voort. De Pentium 4 Extreme Edition wordt de ‘700 serie’. Binnen iedere serie geeft een hoger productnummer aan dat de processor meer functionaliteit heeft. Hoewel de kloksnelheid geen onderdeel meer uitmaakt van de naamgeving, blijft Intel de mega- en gigahertzen wél vermelden in haar productbeschrijvingen. Concurrent AMD heeft ruim twee jaar geleden al afscheid genomen van de kloksnelheden binnen de namen van haar producten en verving deze door een nummer dat naar eigen zeggen de algehele prestaties van de processors beter weergeeft.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/255787). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.