Managed hosting door True

Novell introduceert partnerprogramma voor Linux

 

Novell heeft haar PartnerNet-partnerprogramma uitgebreid met producten en trainingen voor Linux partners.

Vorige week bracht Novell versie 9.1 van het recent overgenomen SuSE Linux op de markt. Volgens de netwerkleverancier biedt Linux nieuwe oplossingen en marktkansen voor bestaande en nieuwe partners.
Het uitgebreide PartnerNet-programma omvat voormalige SuSE Linux-partners en richt zich op resellers en partners op het gebied van diensten, hardware, software en trainingen. Daarnaast moet het programma onafhankelijke softwareontwikkelaars en systeembouwers aantrekken. SuSE Linux beschikt wereldwijd over ruim 560 partners, inclusief een uitgebreid netwerk van hardwarepartners. Door deze partners binnen PartnerNet te halen krijgt Novell een nieuwe ingang in de markt voor het Linux-aanbod. Om deze markt te bedienen introduceert Novell op 15 april een volledige Linux-versie voor zowel servers als clients binnen haar collaboratieproduct GroupWise. Met GroupWise concurreert Novell met Lotus Notes van IBM en Microsoft Exchange.
Daarnaast onthulde Novell ZENworks, software voor het beheer van beveiligingspatches voor Windows. ZENworks Patch Management ontdekt kwetsbaarheden in de computeromgeving en maakt een risicoanalyse en –rapportage over de benodigde patches voor servers, desktops en notebooks. Vervolgens zorgt de software ervoor dat deze patches waar nodig automatisch geïnstalleerd worden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/255728). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.