Managed hosting door True

Samsung stopt met laptops als marktaandeel niet groeit

 

Samsung Laptop (3x4)

Als Samsung in 2011 geen marktaandeel heeft van zes procent in de markt voor laptops, dan stopt het met de verkoop ervan. Samsung verkoopt nu laptops in tien landen en wil het verkoopgebied gaan uitbreiden. De levering van een goedkope laptop vindt de leverancier geen oplossing.

Samsung stopt met het maken van laptops in 2011, tenzij het marktaandeel van de fabrikant in de laptops verdriedubbelt. Sukyong Hong, senior manager bij Samsung, zegt tegen VNU Net dat de fabrikant een marktaandeel van bijna zes procent nodig heeft om te kunnen overleven. De dalende prijzen van laptops maken het de fabrikant moeilijk.

Het marktaandeel in 2007 van Samsung in laptopmarkt was 1,7 procent. Volgens Hong heeft Samsung een marktaandeel van 5,7 procent nodig in 2011. Dit betekent dat de fabrikant in 2011 ongeveer 11 miljoen laptops moet verkopen. In 2007 verkocht de fabrikant een miljoen laptops.

Samsung verkoopt nu in tien landen laptops. Nederland zit daar niet bij. De leverancier hoopt de groei te bewerkstellingen door in het Verenigde Koninkrijk meer laptops te verkopen. En het bedrijf gaat laptops leveren aan de Verenigde Staten en twee andere Europese landen. Samsung denkt niet dat het marktaandeel te vergroten is door een goedkope laptop, zoals de Eee Pc, te leveren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2554197). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.