Managed hosting door True

Microsoft vernieuwt bedrijfsapplicaties

 

Op de jaarlijkse eindgebruikers bijeenkomst van Microsoft Business Solutions die volgende week in Orlando plaatsvindt, lanceert de leverancier een nieuwe versie van Great Plains en mobiele koppelingen voor CRM-applicaties.

Convergence 2004, de bijeenkomst van klanten van Microsoft Business Solutions, de divisie die voortkwam uit de overnames van Great Plains en Navision, zal Microsoft de nadruk leggen op oplossingen die op de korte termijn beschikbaar zijn. Hieronder valt versie 8 van Great Plains, dat deze zomer op de markt komt. De nieuwe administratiesoftware is voorzien van een interface die gebaseerd is op Outlook Web Access (OWA). De mobiele ondersteuning van Microsoft CRM, die in medio dit jaar in een service pack geïntroduceerd wordt, brengt handhelds met het Windows-besturingssysteem in de CRM-omgeving.
Wat verder in de toekomst ligt de lancering van Microsoft CRM 2.0, die uitgesteld is tot het eerste kwartaal van 2005. Deze vervangt de huidige versie 1.2.
Om haar marktgebied uit te breiden en de opkomst van nieuwe ASP-dienstverleners zoals Salesforce.com en Salesnet op de korrel te nemen, trekt Microsoft een groot aantal CRM hosting partners aan die de applicatie aan zullen bieden tegen een lage prijs per gebruiker. Er werd gehoopt dat deze partners tijdens Convergence voorgesteld konden worden, maar ook dit is uitgesteld omdat Microsoft de licentieovereenkomsten die nodig zijn voor deze dienstverleners nog niet afgerond heeft.
Microsoft probeert ook haar ‘klassieke’ partners te enthousiasmeren voor haar MBS-aanbod en hen over te halen om hiervoor de benodigde certificeringen te halen. Dit wekt wrevel bij de veel kleinere groep traditionele MSB-partners, veelal de voormalige partners van Navision. Voordeel is wel dat veel partners in beide competentiegebieden aangeven dat ze vaker onderling samenwerken om een totaaloplossing te bieden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/255181). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.