Managed hosting door True

BT en Siemens samen in convergentie voor grote klanten

 

BT en Siemens Enterprise Communications hebben een wereldwijde verkoopovereenkomst gesloten voor het aanbieden van een convergentie communicatieoplossing voor grote multinationals.

De oplossing benut bestaande investeringen in spraak- en datainfrastructuren en biedt een overgangstraject naar een centraal beheerd IP- communicatieplatform. Bedrijven kunnen hun spraak- en datacommunicatie samenbrengen en convergeren volgens hun eigen planning, en per locatie. De oplossing biedt één Service Level Agreement en flexibele tarieven met één contactpunt voor de beheerde "end-to-end"-diensten. De oplossing combineert de communicatiesuite OpenScape en de OpenScale-diensten van Siemens met het MPLS-netwerk van BT.

De relatie tussen BT en Siemens is gegroeid uit gedeelde ervaringen bij het uitvoeren van gemeenschappelijke projecten voor belangrijke klanten. "Het dilemma voor CIO's bestaat voornamelijk uit het feit dat ze hun betaande IT-infrastructuren moeten handhaven zo'n grote druk legt op hun budgetten dat er nauwelijks nog ruimte voor echte innovatie overblijft", aldus Wu Zhou, Senior Analyst bij IDC. "Hoewel de meeste CIO's nu de duidelijke voordelen van geconvergeerde IP-communicatie beginnen in te zien beseffen ze nog niet hoe ze dit kunnen realiseren en de kosten en complexiteit, met een negatieve impact op de business, kunnen vermijden."

"Als gevolg van fusies en overnames beschikken heel wat van onze klanten over complexe spraak- en datainfrastructuren, meestal afkomstig van verschillende leveranciers" aldus Chris Ainslie, vice president, system integrators & channel partners bij BT. Volgens Gerhard Otterbach, Chief Market Operations Officer (CMO) en lid van de Raad van Bestuur van Siemens Enterprise Communications wordt de complexiteit van afzonderlijke relaties met de leverancier geëlimineerd, waardoor de verschillende nationale organisaties niet langer zelf verantwoordelijk zijn voor de facturering-, customer care- en technische uitdagingen welke samen gaan met een grootschalige implementatie. De waarde van hun bestaande investering blijft gehandhaafd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2549175). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.