Managed hosting door True

Microsoft investeert in energiebesparing

 

Microsoft investeert een half miljoen dollar in onderzoek naar energiebesparing in de automatisering. Het onderzoek wordt door vier Amerikaanse universiteiten geleid.

Microsoft steekt geld in vier onderzoeksprogramma's naar mogelijkheden tot energiebesparing in de ict. De investering maakt deel uit van het Sustainable Computing Program. De softwarereus geeft daartoe een half miljoen dollar aan vier universiteiten.

"We willen nieuwe wegen bewandelen wat betreft onderzoek en mensen bewust maken dat energiebronnen moet worden beheerd. Dit programma moet een nieuwe manier van energiebesparing opleveren", aldus Sailesh Chutani, senior director of Microsoft External Research. Er wordt onderzoek gedaan naar energiebesparing in datacenters, energiebeheer en naar parallele energiezuinige ict-infrastructuur.

De vier universiteiten waar de onderzoeksprogramma's lopen, zijn de Universiteit van Tennessee, Stanford Universiteit, Harvard Universiteit en de Universiteit van Oklahoma.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2538467). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.