Managed hosting door True

Receptfouten door verkeerde koppeling ICT-systemen

 

Nederlandse apothekers krijgen niet altijd de goede informatie over medicatie voor de patient. Dat komt omdat ict-systemen verkeerd gekoppeld worden. Dat blijkt uit onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Informatiesystemen van Nederlandse apotheken worden niet op de juiste manier gekoppeld waardoor er onjuiste of geen belangrijke informatie aan de apotheker wordt verstrekt. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) onderzoekt momenteel gekoppelde informatiesystemen. Het onderzoek is nog niet afgerond, maar de IGZ vindt het noodzakelijk nu al te waarschuwen.

De inspectie heeft functionele softwaretests uitgevoerd, waaruit blijkt dat er risico's voor de patiënt zijn. Zo worden er geen medicatiebewakingssignalen gegeven bij bijvoorbeeld allergie of (pseudo) dubbelmedicatie. Of er ontbreken patiëntbestanden in de dienstapotheek terwijl de gegevens wel beschikbaar zijn in de bronapotheek waarmee de dienstapotheek gekoppeld is.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2536823). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.