Managed hosting door True

Westcon brengt uitbestede ip-diensten voor mkb

 

Uitbestede (hosted) communicatieleverancier iHub en value-added distributeur Westcon Group komen met 4SureConnections, een oplossing voor uitbestede telecommunicatie. Dit is een platform zonder merknaam waarmee Westcon-resellers uitbestede ip-diensten kunnen leveren.

Met 4SureConnections kunnen resellers hun totale propositie voor eindgebruikers uitbreiden en worden de inkomsten uit ip-diensten voorspelbaar. Het is nog niet bekend wanneer de oplossing in Nederland beschikbaar is, maar het is te verwachten dat ook Westcon Nederland met een soortgelijke dienst komt.

4SureConnections wordt beschikbaar gemaakt via een special Westcon programma dat in mei geïntroduceerd word. Het is een volledig schaalbare uitbestede ip-dienst, op maat gemaakt voor het mkb. Het biedt kleinere tot middelgrote ondernemingen toegang tot dit soort diensten tegen een lager kostenplaatje dan traditionele pbx-oplossingen.

Onderzoek door Gartner duidt dat de markt voor uitbestede oplossingen binnen het mkb zal toenemen. Slechts een klein percentage van het Nederlandse mkb heeft momenteel uitbestede ip geïmplementeerd.

Westcons Security-tak levert al managed services rond bijvoorbeeld antivirus en email-scanning. Met iHubs oplossingen kan Westcon zijn vermogen om managed services te bieden uitbreiden naar de gemeenschap van data en voice-gerichte resellers.

De oplossing gebaseerd op iHub biedt flexibiliteit en de geavanceerde kenmerken van ip, gecombineerd met de schaalbaarheid en betrouwbaarheid van traditionele vaste lijnen. Het 4SureConnections-platform ondersteunt multimediale vergaderingen, samenwerking en toegang op afstand, integratie met Outlook en herstel na uitval.

Simon Thompson, Europees directeur diensten bij het Britse Westcon: "De kansen met managed services blijven toenemen. Daarom onderzoeken we manieren waarop onze reseller-gemeenschap op deze trend kan inspelen. Onze relatie met iHub maakt het ons mogelijk om omzetverhogende capaciteiten toe te voegen aan onze klanten die zich met voice en data bezighouden. We kunnen ze een gevarieerd portfolio bieden."

Hij vervolgt: "Het platform van iHub maakt het mogelijk vaste telefonie uit te besteden, net als tegenwoordig mogelijk is met mobiele telefonie. Ondernemingen kunnen hiermee efficiënter worden. IP transformeert zakelijke communicatie. iHub is ideaal gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en kan zijn partners met een betrouwbaar netwerk ondersteunen. Westcons resellers zullen de eersten zijn die uitbestede ip-communicatie van iHub kunnen bieden. Hiermee kunnen ze hun klanten nog nauwer aan zich binden."

Daaraan voegt Peter Newcombe, president, EMEACarrier Networks bij Nortel, toe: "Uitbestede ip-diensten worden volwassen. Dat wordt geïllustreerd door de introductie van 4SureConnections. iHub voegt zich bij een groep nationale en internationale carriers die hebben gekozen voor Nortels Communication Server 2000 IP multimedia switch in de kern van hun platform. Daarmee kunnen ze solide en schaalbare diensten leveren aan eindgebruikers in een hoogst betrouwbare en veilige omgeving."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2469477). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.