Managed hosting door True

Weer honderden banen weg bij AMD

 

De concurrentiestrijd met Intel wil AMD maar niet winnen. Nu bericht de processormaker dat het 1680 banen schrapt, in reactie op verdere omzetdaling.

Advanced Micro Devices (AMD) schat zijn omzet in het eerste kwartaal van 2008 op 1,5 miljard dollar. Wellicht is dit een stijging van 22 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal 2007, maar vergeleken met het voorgaande kwartaal is de omzet met 15 procent gedaald. Nu wil de Amerikaanse chipmaker het personeelsbestand met tien procent inkrimpen, vóór het einde van het derde kwartaal. Eerder dit jaar berichtte CRN Nederland dat de chipmaker in het vierde kwartaal een verlies van 1,77 miljard dollar boekte door de aankoop van ATI, leverancier van grafische kaarten.

Volgens analist Ashok Kumar van CRT Capital Group zijn een verzwakkende economie en harde concurrentie van grotere rivaal Intel verantwoordelijk voor de lager dan verwachte financiële resultaten bij AMD.

Intel eindigde 2007 met 79 procent omzetaandeel in de microprocessormarkt en AMD met 13 percent, volgens onderzoeker iSuppli.

Toch heeft Intel volgens het Amerikaanse CRN ook een waarschuwing uitgebracht over zijn eerste kwartaal. Begin maart sneed Intel in zijn bruto marge-voorspelling. Daarvoor waren zwakkere prijzen voor NAND memory chips die gebruikt worden in consumentenelectronika verantwoordelijk.

Op 15 april publiceert Intel zijn financiële resultaten. Daarop volgt AMD, op 17 april.

AMD loopt achter op Intel
Volgens het Amerikaanse CRN loopt AMD negen maanden achter op Intel, als het chips introduceert met elementen van 45 nanometer in de tweede helft van 2008.

Volgens iSuppli ging AMD's omzetaandeel in de microprocessor-markt met 17 procent omlaag terwijl Intel acht procent meer omzet wist te behalen.

Volgens AMD-woordvoerder Drew Prairie zullen er ongeveer 1,680 van AMD's 16,800 banen verdwijnen.

Bron: CRN.com

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2463987). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.