Managed hosting door True

IDC: Europese organisaties klaar voor SaaS

 

Recent onderzoek door IDC onder eindgebruikers toont aan dat 37 procent de komende 24 maanden in software as a service (SaaS) wil investeren. Dit om de functionaliteit van bestaande erp-oplossingen te vervangen of aan te vullen. Het IDC heeft hiervoor 2.077 ict-beslissers ondervraagd, in organisaties met meer dan 20 werknemers in West Europa.

Wat crm-oplossingen betreft geeft 35 procent aan dat ze de komende 24 maanden bestaande oplossingen zullen vervangen of willen aanvullen; 32 procent geeft aan dat hetzelfde gaat gebeuren met supply chain management (scm-) oplossingen.

Deze positieve en ambitieuze investeringsplannen bij West-Europese eindgebruikers zijn niet beperkt tot een bepaald land of onderneming. Alle segmenten geven deze positieve houding weer, meent het IDC. Vooral grotere ondernemingen staan positief tegenover erp. Voor crm zijn het de middelgrote ondernemingen die SaaS het liefst willen implementeren. Vooral het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk zijn er klaar voor.

Verrassend
"We waren enigszins verrast dat Europese eindgebruikers zo positief staan tegenover investeringen in bedrijfssoftware volgens het SaaS-model", zegt Bo Lykkegaard, research director in IDC's European Enterprise Applications & Services programma. "We geloven dat investering in SaaS in de richting gaat van nieuwe applicaties en vervanging van kapotte applicaties. Het wordt niet zozeer een kwestie van werkende oplossingen eruit halen en vervangen. Europese organisaties zijn vooral geïnteresseerd in SaaS om het risico en de complexiteit te verminderen en om de kosten die je van te voren moet maken met nieuwe ict-initiatieven omlaag te brengen."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2463805). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.