Managed hosting door True

Compricon bouwt aan security zonder Zyxel

 

De samenwerking die Compricon met Zyxel had, is per direct beëindigd. Deze samenwerking heeft twee jaar geduurd en zal geen verder vervolg krijgen.

. Er is nooit sprake geweest van een distributieovereenkomst zoals Zyxel verklaart, de onderhandelingen hierover zijn afgebroken. Compricon had wel een overeenkomst met Valadis, voorheen importeur en tegenwoordig Value Added Distributeur voor Zyxel. Er is echter geen plaats meer voor Compricon om Zyxel producten aan te bieden, naast de genoemde Value Added Distributeur en een tweetal broadliners. Vanaf heden voert Compricon geen producten meer van Zyxel en richt zich verder op haar eigen, klantgerichte koers.

"Compricon voelt er niets voor om een aanvullende rol te spelen naast een andere Value Added Distributeur en een aantal broadliners" zegt Frank van Kessel, Sales Manager bij Compricon. "Dat past niet binnen onze nieuwe strategie. Binnen deze strategie richten wij ons op oplossingen die inspelen op concrete en specifieke behoeften bij eindgebruikers, waarbij we onze partners ondersteunen om hierin te voorzien." Hij vervolgt: "Dat doen we op een persoonlijke, directe manier. Wij zien weinig in een sterke focus op E-tail zoals Zyxel dat ziet".

"We beschikken over uitstekende oplossingen voor vele marktsegmenten," stelt Arjen Bontenbal, Marketing Manager bij Compricon. "Deze oplossingen stellen ons in staat om onze klanten optimaal te bedienen. We houden vast aan onze eigen visie, in combinatie met onze huidige, sterke merken" gaat hij verder. "In juni zullen we ons eigen partnerprogramma lanceren, gebaseerd op de oplossingen van onze leveranciers en uitgaande van de vraag in de verschillende markten".

De introductie van het nieuwe partnerprogramma zal plaatshebben tijdens de Compricon Experience op 4 juni a.s. in de Efteling. Daar zal ook Compricon's nieuwe markt- en oplossingsgerichte strategie worden gepresenteerd. Tevens viert Compricon dan haar 20-jarig bestaan.

De klanten die Zyxel producten afnemen bij Compricon zullen deze week worden geïnformeerd over het beëindigen van de samenwerking. Ook zullen dan passende oplossingen worden geboden voor de behoeften in de markten van haar partners. Valadis zal de service en support van Zyxel producten voor haar rekening nemen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2458432). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.