Managed hosting door True

T-Mobile neemt nummer twee-marktpositie over

 

T-Mobile is de nummer twee op de Nederlandse mobiele telecommarkt in termen van klantaantallen. De omzetgroei op de lokale markt komt vooral van sms- en mobiel dataverkeer.

Dat blijkt uit het kwartaaloverzicht van de Nederlandse mobiele markt van Telecom Paper uit Houten.

Mede door de overname van Orange zag T-Mobile Nederland zijn marktaandeel groeien tot 25,3. KPN is nog veruit de marktleider met 48,1 procent en Vodafone liep wat terug tot 20,9 procent.

Een woordvoerster van Vodafone wijst erop dat marktaandeel in termen van klantaantallen en omzet- en winstcijfers twee verschillende dingen zijn. Het bedrijf kan echter geen financiële cijfers geven om zijn Nederlandse marktpositie met die van T-Mobile te vergelijken.

De marktcijfers van Telecom Paper betreffen het vierde kwartaal van 2007.

De omzet van de telecombedrijven nam toe met 1,2 procent tot 1,55 miljard euro. De groei komt vooral op het konto van groei in sms- en dataverkeer, wat 28,4 procent aanwas zag. Dat is het directe gevolg van de toename van verkoop van flat fee data-abonnementen. Operators stevenen er komende kwartalen op af dat ze 10 procent van hun omzet met mobiel internet realiseren.

Telecom Paper verwacht dat medio 2008 de grens van 20 miljoen actieve SIM-kaarten zal worden overschreden. Voor heel 2008 verwacht het bedrijf dat de lokale marktomzet tusen de 6,5 en 6,6 miljard euro zal bedragen versus 6,3 miljard in 2007.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2455536). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.