Managed hosting door True

'Microsoft kon groei van Firefox niet dempen'

 

Het aandeel Firefox in de browsermarkt is toegenomen ondanks de komst van Internet Explorer 7. Daarmee is het Microsoft met zijn nieuwste internetprogramma niet gelukt om de groei van concurrent Mozilla af te zwakken, stelt Forrester Research.

Ondanks de komst van Internet Explorer 7 (IE 7) is Microsoft er niet in geslaagd de groei in het gebruik van de concurrerende browser Firefox af te zwakken. Dat zeggen analisten van Forrester in een recent verschenen rapport.

Volgens de onderzoekers vindt Microsoft het moeilijk om alle gebruikers van het oude internetprogramma IE 6 te laten overstappen naar zijn opvolger IE 7. Tegen het einde van 2007, 15 maanden nadat IE 7 was geïntroduceerd en drie maanden voor de IE 8 bèta, was slechts 30 procent van IE-gebruikers overgestapt op de nieuwe browser.

Firefox onder bedrijven

Het aandeel van Mozilla's Firefox in de browsermarkt is geleidelijk toegenomen. Kort na de beschikbaarheid van Internet Explorer 7 nam de groeicurve even af. Het gebruik van Firefox door bedrijven verdubbelde bijna tot 18 procent tegen het einde van 2007. Maar de Forresteronderzoekers denken dat Mozilla nog stappen kan maken. "Mozilla doet weinig moeite ict-managers over te halen op Firefox. Er is nog steeds geen officieel Microsoft software installer-pakket (msi)", aldus de analisten. Computable schreef hier ook al over in het artikel 'Firefox 3 en IE 8 jagen elkaar aan'.
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2455232). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.