Managed hosting door True

IDC: security appliance-markt West Europa trekt aan

 

De groeiende vraag naar appliances voor unified threatmanagement en content management in de zakelijke markt hebben voor een flinke omzetstijging gezorgd in het security appliance-segment in West Europa. IDC heeft de laatste bevindingen gepubliceerd van zijn Western European Quarterly Security Appliance Tracker.

Het vierde kwartaal van 2007 was het 11e kwartaal op rij van groei voor de security appliance-markt in West Europa. Er werd 351.6 miljoen dollar aan omzet bereikt, een stijging van 21.4 procent vergeleken met het kwartaal ervoor. Over het hele jaar genomen is dit segment met 26.6 procent gegroeid vergeleken met het jaar ervoor. De totale omzet bedroeg 1.3 miljard dollar.

Romain Fouchereau, research analist bij IDC, meent dat de vraag naar unified threat management (utm) en content management hier vooral aan hebben bijgedragen. In 2007 zijn er aanzienlijk meer complexere utm-oplossingen beschikbaar gekomen. Hieruit concludeert het IDC dat utm-appliances nu een geaccepteerde security-oplossing zijn geworden binnen de zakelijke markt. Wat content management-oplossingen betrefd, die zijn vooral gericht op internetbeveiliging en messaging en IDC meent dat de appliance meer in trek blijft dan software en hetzelfde patroon zal volgen als in netwerkbeveiliging.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2436777). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.