Managed hosting door True

Apple introduceert draadloos toetsenbord en muis

 

Apple introduceert vandaag het Apple Wireless Keyboard en de Apple Wireless Mouse. Dit zijn twee nieuwe, op Bluetooth gebaseerde randapparaten die betrouwbare prestaties leveren tot op een afstand van ruim 9 meter.

Bovendien beveiligt het toetsenbord vertrouwelijke informatie tijdens het typen via draadloze 128-bits-versleuteling. Apple gebruikt AFH-software (Adaptive Frequency Hopping). Deze software voorkomt storing tussen Bluetooth-apparaten en andere draadloze apparatuur en draadloze netwerken. Hierdoor werken het Apple Wireless Keyboard en de Apple Wireless Mouse overal naar behoren, ook op plekken waar mogelijk andere draadloze apparaten en netwerken in gebruik zijn, zoals thuis, op kantoor of op school. De Apple Wireless Mouse is eenvoudig in het gebruik en heeft een comfortabele vorm die geschikt is voor zowel rechts- als linkshandigen. Het optische stuurmechanisme zorgt voor een nauwkeurige en soepele cursorverplaatsing en werkt op vrijwel iedere ondergrond. Het Apple Wireless Keyboard heeft 16 functietoetsen, een volledig numeriek toetsenbord, pijltoetsen (”omgekeerde T”), toetsen voor het regelen van het volume en een toets voor het verwijderen van optische schijven. Hoewel de toetsen van standaardformaat zijn, is dit kabelloze toetsenbord toch zo compact dat het maar heel weinig bureauruimte inneemt en gemakkelijk op schoot past. Beide apparaten beschikken over een geavanceerd energiebeheersysteem, dat automatisch overschakelt naar een laag stroomverbruiksniveau wanneer de muis en het toetsenbord enige tijd niet worden gebruikt. Gebruikers kunnen de apparaten ook uitschakelen als ze deze langere tijd niet gebruiken, bijvoorbeeld tijdens een vakantie of in het weekend. De Apple Wireless Mouse wordt geleverd met twee e2 AA-batterijen die de muis tot drie maanden van stroom voorzien. Het Apple Wireless Keyboard bevat vier e2 AA-batterijen die het toetsenbord tot negen maanden van stroom voorzien.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2405). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.