Managed hosting door True

Product: Iomega REV-drive van 120 GB

 

Iomega kondigt een nieuwe REV-drive van 120 GB en REV/disks met eenzelfde opslagcapaciteit aan. Met de nieuwe drive en disks richt de opslagspecialist zich duidelijk op kleine en middelgrote ondernemingen, fotografen, videografen en gedetacheerde werkgroepen.

De nieuwe REV 120GB Backup Drive van Iomega haalt transmissiesnelheden tot 35 MB per seconde, wordt ondersteund door de software van derden en staat borg voor een geraamde archiveringslevensduur van 30 jaar, terwijl de REV-disks van 120 MB naar schatting tot één miljoen keer kunnen worden overschreven. Dat zijn prestaties die door producten voor tape-back-up voor zover bekend niet kunnen worden geëvenaard. Tape producten vereisen bovendien dat de koppen vaak worden gereinigd en dat de tape regelmatig opnieuw wordt aangespannen, terwijl de vervanging van de tape een dure zaak is. REV-drives en REV-disks daarentegen zijn ontworpen voor een continu betrouwbaar gebruik en zijn onderhoudsvrij.

De gevoelige drivekoppen en elektronica zijn ondergebracht in de REV-drive; een harddiskplaat en een fluid-dynamische lagermotor zijn geïntegreerd in de REV-disk. De REV-disk is in principe onderhoudsvrij. Hij is volledig afgedicht als bescherming tegen invloeden van de buitenlucht, zowel tijdens het gebruik als wanneer de schijf niet in de drive zit. De virtuele clean-roomomgeving van het REV-systeem wordt ondersteund door de automatische reiniging van de koppen, luchtfiltering en tweefasige foutcorrectie voor automatische gegevenscontrole.

De Iomega REV 120GB Backup Drives worden standaard geleverd met softwarepakket Retrospect Express van EMC voor automatische back-up en disaster-recovery. Serveroplossingen op basis van de REV 120 GB worden geleverd met de BrightStor ArcServe Backup van CA (inclusief disaster-recovery).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2384386). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.