Managed hosting door True

Vraag naar BI neemt toe, zegt IDC

 

Terwijl consolidatie ervoor zorgt dat er minder spelers overblijven neemt de vraag naar BI juist toe. Hierin zit een kans en een uitdaging, meent onderzoeksbureau IDC. Daarover gaat een conferentie, binnenkort in Amsterdam.

Het meest recente Pervasive BI research rapport van IDC komt in maart uit. Daaruit blijkt dat BI op een nieuwe manier wordt ingezet. Daarmee gaan nieuwe kansen gepaard voor de spelers die na de consolidatieslag in dit segment zijn overgebleven. 

Alys Woodward, research manager for European Business Intelligence and Analytics bij IDC, meent dat de uitdagingen voor organisaties bij het gebruik van BI elke dag toenemen. "Pervasive BI is een beschrijving voor het optimale gebruik van BI in een organisaties, hetgeen gezien zou kunnen worden als een utopie en onmogelijk om te bereiken, maar er is al voordeel te halen bij de eerste stappen op de weg naar Pervasive BI."

Hij legt uit dat beslissingen binnen organisaties door veel verschillende stakeholders op alle niveaus worden genomen: kwantitatieve analisten, business analisten, managers, overig personeel en externe stakeholders. Maar als niet duidelijk is hoe BI aan al die verschillende informatiebehoeften kan voldoen lopen organisaties risico. Ze kunnen zelfs waardevolle informatie kwijtraken. Dan wordt het moeilijk concurrentievoordeel te behalen of behouden, meent Woodward.

Conferentie in Amsterdam
Op 19 maart houdt het IDC zijn jaarlijkse BI-conferentie in Amsterdam. Grote spelers op dit vakgebied zoals Qlikview, SAP, Infor, Oracle en Pecoma zijn daar aanwezig om zich met de uitdagingen rond BI bezig te houden.  BI-kring is exclusieve media- en kennispartner.

Onderwerpen die onder meer aan bod komen tijdens de conferentie zijn:
· De toekomst van BI en BPM
· Strategische beslissingen terugbrengen waar ze horen
· Case studies van het Centraal Boekhuis, Unilever, Provimi, de Rabobank en Energinet

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2377401). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.